Læring med 4MAT og MEMO

Man kan ikke lære nogen noget som helst…

Men som undervisere/konsulenter/instruktører/trainere/facilitatorer, eller hvad vi nu kalder os, kan vi bruge de bedste principper og vores viden om hjernen til at skabe optimal mulighed for læring.

Oplev hvordan Hanne og Bjarke i samspil får en kombination af 4MAT metoden og MEMO-teknikken til at give effekt.

Når vi skal lære noget nyt, handler det først og fremmest om to ting - at forstå og at huske. Ofte har vi fokus på forståelsen, men hvad med hukommelsen - har vi glemt den? Kun de færreste ved, hvordan man effektivt lærer at huske det nye stof.

Forståelse og hukommelse går altid hånd i hånd - i al god undervisning. På dette kursus sætter vi fokus på dem begge ved at kombinere 4MAT-modellen med Memo-teknikken.

 • 4MAT er en metode, som sikrer hjernevenlig læring. 4MAT anvendes til at designe og tilrettelægge formidling, der tilgodeser og motiverer alle deltagere ligeværdigt. 4MAT sikrer det optimale forståelsesmæssige udbytte for alle.
 • MEMO er en kombination af verdens bedste husketeknikker, som alle er baseret på den måde hukommelsen fungerer på - og kan anvendes af alle. Memo er den mest effektive metode til at huske viden.

Designer du dine undervisningsforløb med både 4MAT metoden og MEMO-teknikken, styrker du effekten af din undervisning og skaber et succesfuldt undervisningsmiljø, der motiverer og engagerer alle.

Det vi vil prøve at lære dig…

Endda på trods af, at vi tidligere har skrevet, at man ikke kan lære nogen noget som helst…

4MAT modellen sætter fokus på en hjernevenlig proces, hvor du bruger mange sanser og sikrer interaktion. Vi vil se nærmere på modellens første del, som handler om WHY-frames; hvordan du skaber mening og sikrer alles engagement og motivation. Det har ingen betydning, om du kender til 4MAT i forvejen.

Helt tilbage fra det antikke Grækenland har vi kendt til teknikker, som kan bruges til lagring af enhver form for viden. Vi skal se på de bedste af dem med MEMO - og prøve at anvende dem.
Teknikkerne kan bruges i et utal af sammenhænge; når man f.eks. skal designe et undervisningsforløb, forberede sig til en eksamen, lære et nyt sprog, huske navne eller elementerne i 4MAT-modellen. Eller hvis man gerne vil huske sin tale eller sit oplæg, og holde det uden at stå og rode rundt i et manuskript.

Du har en fantastisk hukommelse, du skal bare lære at fodre den rigtigt.

Bjarke og Hanne - 4MAT

Bjarke Toft

Bjarke er medejer og daglig leder af Memo Danmark. Han har stor erfaring som foredragsholder og underviser på kurser og seminarer. Han certificerer bl.a. lærere i brugen af husketeknikker i undervisningen. Bjarke har en baggrund i ledelse, er ekspert i hukommelsens betydning for læring, og har særligt fokus på teknikker til effektiv formidling og konsolidering af viden.

Se mere om Memo Danmark her: https://memodanmark.dk/

Hanne Houbak

Hanne driver virksomheden About Learning - 4MAT Group A/S og er Preferred training partner i Europa i 4MAT metoden. Hun har gennem årene certificeret og trænet adskillige ledere, undervisere, trainere, konsulenter og foredragsholdere. Hun har fornøjelsen af at arbejde sammen med førende eksperter i hele verden. Hannes spidskompetencer er 4MAT, train the trainer, online training og grafisk facilitering. Hun har været selvstændig siden 1998.

Vi glæder os til at se dig til et par inspirerende dage :)

Program fordelt over to dage:

 • Velkommen og præsentation
 • En gåtur med "skøre" billeder…
 • Hvad siger de kloge?
 • Resultater med MEMO og hukommelsen
 • WHY-frames – nysgerrighed og motivation
 • Husketeknikker i praksis
 • Sådan husker du navne!
 • 4MAT udsat for MEMO!
 • Zoneteknikken og didaktik
 • Konsolidering og rekonsolidering
 • Design dit oplæg med 4MAT og MEMO
 • 4MAT og MEMO i uddannelsesforløb
 • Vildt – så meget du kan huske!
 • Tak for denne gang

Kursusdatoer:

Aalborg:
Spørg efter datoer

København:
Spørg efter datoer

Undervisning hver dag kl. 9.00 – 16.30

Vi laver gerne et virksomhedtilpasset forløb til din organisation - Skriv til os!

Pris:

Kr. 7.950,- excl. moms pr. deltager.

Tilmelding:

Udfyld venligst tilmeldingsblanketten ved at trykke ”tilmeld”.
Din tilmelding er gældende, når vi har fremsendt bekræftelse.